Градот Скопје утре на плоштадот Македонија ќе организира пречек на новите европски ракометни шампиони – ракометарите на Вардар.

Ракометарите на Вардар, како што соопштија денеска од Град Скопје, се очекува да слетаат на аеродромот „Александар Велики“ утре во 11.15 часот, од каде ќе се упатат кон плоштадот Македонија, преку булеварите Александар Македонски, Гоце Делчев, Крсте Мисирков и Кочо Рацин.

Во 13 часот се очекува екипата на Вардар да пристигне на плоштадот Македонија, преку Порта „Македонија“.

По повод освојувањето на европската клупска шампионска титула на РК Вардар, Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ организира бесплатен автобуски превоз за дочек на ракометарите на аеродромот „Александар Велики“.

На следниот линк се термините и локациите на тргнување на автобусите.