Шемата на лажните дојави за бомби: 905 закани, oсум градови, 76 електронски адреси [инфографик]

Пишуваат: Мери Јордановска и Антонија Поповска   Осум градови, вкупно 905 лажни дојави за бомби, од кои 876 биле во основни и во средни училишта. Речиси третина од дојавите се случиле во среда, а најретко дојави имало во понеделник. Февруари бил месец на најмногу дојави – само пет дена во текот на училишната недела (без … Продолжи со читање Шемата на лажните дојави за бомби: 905 закани, oсум градови, 76 електронски адреси [инфографик]