Здружението на слепи и на слабовидни лица „Феникс“, денеска во салата на здружението ќе се одржи традиционалниот Шаховски турнир за слепи и за слабовидни.

Покровител на турнирот е Град Скопје, на настанот ќе присуствува и градоначалникот нa Град Скопје, Коце Трајановски, а оваа спортска активност на здружението „Феникс“ се одржува во чест на 13 Ноември, Денот на ослободување на Скопје.