Седум деца заболени од салмонела во училишта во Карпош, се испитува храната и хигиената во кујните

Седум ученици кои учат во основните училишта „Владо Тасевски“, „Војдан Чернодрински“ и во „Јан Амос Коменски“ биле заболени од инфекција предизвикана од бактеријата салмонела (dg. sаlmonellozis), потврдија за Мета од Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ). Веќе се земени брисови од вработените во кујните во училиштата, а резултати се очекуваат најдоцна до сабота. Како што … Продолжи со читање Седум деца заболени од салмонела во училишта во Карпош, се испитува храната и хигиената во кујните