Нема никакви индикации за причините за вчерашната несреќа на египетскиот авион, соопшти денеска шефот на француската дипломатија Жан Марк Еро.

– Се разгледуваат сите хипотези, но ниту една не преовладува, бидејќи немаме апсолутно никакви индикации за причините – рече Еро.

Официјален Каиро вчера соопштија дека можно е причина за падот на авионот да е терористички напад.