fbpx

Се одложи судењето за Беса транс, компанијата немала официјален застапник

-

Судот денеска го одложи првото рочиште од судењето за „Беса Транс” бидејќи не беше можно да прифати во оваа постапка обвинетиот сопственик и управител на фирмата да биде и овластен претставник на компанијата како обвинето правно лице. Следното рочиште за превозникот во чиј автобус во ноември минатата година во несреќа во Бугарија загинаа 45 македонски државјани повторно ќе се одржи 15 ноември.

„Се задолжува обвинетиот, согласно член 511, како управител на правното лице, да определи претставник од редот на одговорните лице и од вработените во правното лице“, рече судијата Ивица Стефановски кој го води процесот.

Во случајот се обвинети едно физичко и едно правно лице за продолжено кривично дело „фалсификување исправа”.

Основното јавно обвинителство – Скопје на 5 септември поднесе кривична пријава за фалсификување исправа против управителот на „Беса Транс“. Тој е обвинет дека им давал на возачите кои управувале со автобусите лажен Извод од лиценца за вршење на јавен превоз во меѓународниот патен сообраќај и со неа тие ја преминувале државната граница.

Скопското обвинителство поднесе кривична пријава против управителот на „Беса Транс“

Амбасадорот на Обединетото Кралство за почетокот на реализацијата на Меѓународната стратегија за жените и девојките 2023-2030 

Понекогаш се чини дека борбата за родова еднаквост станува сѐ потешка и потешка. Жените во Иран се малтретирани поради начинот на којшто се облекуваат, девојките во Авганистан се спречени...
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
free download udemy course
download coolpad firmware
Premium WordPress Themes Download
free download udemy course