fbpx

Се градат подземни контејнери во општина Аеродром

-

Денеска, на влезот пред ТЦ „Три бисери“, почна изградба на подземни контејнери, во кои ќе се селектира отпадот.

Почетокот на изградбата официјално го означија градоначалниците на Град Скопје и на Општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски, како и директорот на ЈП „Комунална хигиена“, Ракип Дочи.

Подземни контејнери ќе се градат на три локации во општина Аеродром и тоа пред ТЦ „Три бисери“, зад ТЦ „Бисер“ и спроти ОУ „Лазо Ангеловски“ во Ново Лисиче, а овие локации се избрани, пред сѐ, поради големата концентрација на население.

Ова е заеднички трипартитен проект на Град Скопје, ЈП „Комунална хигиена“ и на Општина Аеродром, кој чини 6.600.000 денари, така што секоја од овие три институции вложува по една третина од сумата.

Подземните контејнери се иноксни и секој од нив има зафатнина од три кубни метри.

Амбасадорот на Обединетото Кралство за почетокот на реализацијата на Меѓународната стратегија за жените и девојките 2023-2030 

Понекогаш се чини дека борбата за родова еднаквост станува сѐ потешка и потешка. Жените во Иран се малтретирани поради начинот на којшто се облекуваат, девојките во Авганистан се спречени...
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download lava firmware
Download WordPress Themes
udemy course download free