Политичките партии уште денеска и утре ќе имаат можност на митинзи и на средби со граѓаните да ги претстават своите програми, пред да почне предизборниот молк за предвремените парламентарни избори, кои ќе се одржат на 11 декември.

На претпоследниот ден од изборната кампања, ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија ќе одржат митинзи во скопските општини Бутел (17 часот), Гази Баба (19 часот) и Шуто Оризари (21 часот).

Коалицијата За живот во Македонија, предводена од СДСМ, денеска во 17.30 часот ќе одржи митинг во Радовиш, а централниот собир е закажан во Струмица, во 19 часот.

Демократскиот сојуз, кој ја предводи Коалицијата за промени и правда, ќе има завршен митинг во Скопје, кој ќе се одржи пред трговскиот центар „Бисер“ во Аеродром, од 17 часот.

Коалицијата ВМРО за Македонија денеска ќе има средби со граѓани во општина Ѓорче Петров.

Централен митинг денеска во Скопје ќе одржи Алијансата на Албанците.