Делегација предводена од претседателката на Градската организација на СДСМ, Софија Куновска, ја посети скопската организација на Сојузот на борци.

– Негирањето на улогата на НОБ е опасно. Многу грешат оние кои денес сакаат да ја минимизираат улогата на НОБ, како еден од темелите на државноста – рече претседателот на градската организација на борците од НОБ, Трајко Стаматовски.

Куновска пред борците од НОБ ја презентираше програмата со којашто СДСМ достоинствено го одбележува јубилејот 70 години 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје од фашизмот.