Мицкоски да им се извини на граѓаните за тоа што Струмица 11 години беше заборавена од ВМРО-ДПМНЕ, се вели во реакцијата на СДСМ на повикот на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, на протестен марш в недела во Струмица.

Од СДСМ додаваат дека „во отсуство на конкретни ставови, политики,  решенија, идеи, Христијан Мицкоски се обидува да ги направи граѓаните нервозни“.

„Македонија добива покана за членство во НАТО, и тоа за неколку денови, на следниот Самит на Алијансата.Обезбеден е датум за почеток на преговори за полноправно членство во ЕУ. Македонија е слободна и демократска во која се враќа правдата а граѓаните и нивните потреби се во центарот на вниманието.Платите растат, инвестициите се зголемуваат, повеќе пари завршуваат кај граѓаните, економијата се движи во вистински правец на раст и развој“, се вели во соопштението на СДСМ и се додава дека токму Струмица е пример за европски град и општина која не сака да се врати назад.