„Писмото од новиот собраниски претседател, Талат Џафери, до Ѓорге Иванов е обврска за Иванов да ги стави на страна личните интереси за бегство од правдата на Никола Груевски и да постапи според уставната обврска кон граѓаните на Република Македонија“, се вели во редовното утринско соопштение на СДСМ.

Во него се додава дека по посетата на новиот собраниски претседател, Талат Џафери, на Брисел, пораките оттаму се јасни.

„Легитимно е избран и признаен новиот собраниски претседател, се чека наскоро да се избере новата реформска влада. Следува реафирмација на владината програма што ја штити унитарноста на државата и обезбедува правда и живот за сите граѓани“, се додава во соопштението на СДСМ.