Од денеска, секое домаќинство може да користи евтина тарифа на струјата, секој ден од 14 до 16 часот, како и од 22 часот во сабота до 7 часот во понеделник, се вели во соопштение на владејачкиот СДСМ.

Во него се додава дека тоа ќе значи „пониски сметки за електрична енергија и повеќе пари во семејните буџети“.

„По заокружувањето на промените на локалните избори, таквиот пристап во работата продолжува и на локално ниво, кога новите општински администрации предводени од СДСМ ќе работат одговорно и во интерес на сите граѓани“, се додава во соопштението.