„Медиумите под палката на Никола Груевски и на ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат да шират невистини и да ја бранат „фамилијата“ од криминалот за последните 10 години. Полека, но сигурно, приматот на прв медиумски пропагандист го зема телевизијата „Нова“ на Сеад Кочан“, се вели во соопштението на СДСМ.

Од опозициската партија додадаваат дека за само три дена, според надзорот по идентична методологија утврдена од ОБСЕ/ОДИХР, телевизија „Нова“ емитувала 1.545 секунди позитивни прилози за ВМРО-ДПМНЕ.

– Позитивни прилози за СДСМ нема. Но, затоа, телевизијата „Нова“ емитувала дури 1.014 секунди негативни прилози за СДСМ. За ВМРО-ДПМНЕ нема ниту една секунда негативен, ниту неутрален прилог – се вели во соопштението на СДСМ.

Оттаму потстетуваат дека Сеад Кочан е сопственик и на „Трансмет“ и на телевизијата „Нова“ и дека само во една година, само преку Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство, добил тендери тешки близу пет милиони евра, пари на граѓаните.