Никола Груевски, Сашо Мијалков и нивните соучесници извршиле државен удар со досега невидено кршење на правата и на слободите на граѓаните, реагираат од СДСМ по денешната прес-конференција на Специјалното јавно обвинителство, на која беше обелоденета нова истрага со име „Таргет“.

„Пропаднаа сите лаги на Никола Груевски за странски служби и за жолти комбиња. Јавноста сфати зошто Груевски со месеци бега од јавна и транспарентна судска постапка, како што ветуваше, и од соочување со граѓаните, за да даде одговор на прашањата кој, како и зошто прислушувал во Македонија. Ете кој го направил пучот. Ете кој прислушувал повеќе од 20.000 граѓани. Ова е обид за воведување целосна диктатура и поништување на правото на приватност преку следење на граѓаните“, стои во соопштението.

Во колкава параноја биле браучедите, прашуваат од СДСМ, „кои не верувале никому и ги прислушувале дури и најблиските соработници?“

„Како што слушнаа граѓаните, тие и дополнително им наредувале да преземаат незаконски дејства за кои ќе треба да одговараат. Од ова се гледа како Груевски и Мијалков незаконски ги следеле и ги прислушувале политичарите, бизнисмените, новинарите, граѓаните, како имале пристап до сите информации, знаеле сè за секого во државата, па им било полесно да ги украдат и изборите. За ова Груевски, Мијалков и сите други мора да одговараат. Правда мора да има!“, стои во соопштението од опозициската партија.