„Два дена јавната детска установа „Јасна Ристеска“ од Охрид нема централно греење во својот објект „Развигорче“. Таму каде што цел ден престојуваат нашите деца, недозволиво е во зимски услови да нема греење“, обвинуваат од СДСМ.

„Дали воопшто директорката реагирала да се надмине таа состојба или сè уште е под импресии од службеното патување како дел од официјалната делегација на Општината Охрид во Нови Сад?! Патем, нека им објасни на граѓаните и на родителите на измрзнатите деца во градинката, во кое својство таа беше дел од таа делегација“, прашуваат од партијата.