„Десет години Никола Груевски седеше во премиерската фотелја и успеа да изгради само седум километри автопат. Четири години досега се гради автопатот Демир Капија – Смоквица, за кој граѓаните денеска слушнаа дека ни овој септември нема да биде готов“, се вели во соопштението на СДСМ.

Во него, исто така, се додава дека Груевски е најдиректниот виновник за нерешените елементарни потреби на луѓето.

„Под власта на Груевски се случија и контроверзиите со исплати во кеш токму за изградбата на овој автопат, којшто изминатите години одзеде многу човечки животи,“ се вели во соопштението на СДСМ.