„10.000 затворени домашни фирми се резултатот на Никола Груевски во економијта. Секоја трета фирма е со блокирана сметкa. Малите и средни претпријатија со години беа потценувани со државна помош од само две евра годишно по фирма“, се вели во соопштението на СДСМ.

Во него се додава дека 10.000 семејства кои егизистираа од тие фирми останаа на улица без работа и основна егзисетнција.

Од СДСМ велат дека планираат 140 милиони евра директна поддршка за домашните фирми, за да се развиваат и да отвораат нови работни места.