Специјалното јавно обвинителство на својата нова интернет-страница ги објави обвинителните акти за сите 20 случаи што ги отвори, а кои се поврзани и кои произлегуваат од прислушуваните разговори.

Единствено, како што може да се види, не е објавена содржината на обвинението за случаите „Таргет“ и „Тврдина“.

Во објавените обвиненија може се видат интересни моменти и куриозитет за обвинетите во случаите и начините на кои се вршени кривичните дела за кои се товарат.

Така, од обвинителниот акт за случајот „Тортура“ може да се прочита дека поранешниот директор на Управата за безбедност и контраразузнавање, Сашо Мијалков, е „средно имотен“, исто како и поранешниот командир на полициската единица „Алфа“, Ивица Анчевски – Пуки.