Меѓународниот саем за мебел ќе се одржи од 22 до 27 март на Скопски саем. На саемот ќе учествуваат 400 странски и домашни изложувачи, кои ќе понудат 10.000 производи што ќе бидат изложени во 11 саемски хали.

– На саемот ќе може да се најде опрема за домаќинства и за јавни објекти, репроматеријали и машини за индустријата за мебел – информираше оперативниот директор на Скопски саем, Магдалена Хамбова.

Саемот за мебел се очекува да го посетат 50.000 посетители.