Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Спортскиот центар „Билјанини извори“ во Охрид организира Саем за вработување.

Како што соопштија од АВРМ, со саемот ќе бидат опфатени работодавци од приватниот сектор, невработени лица, ученици и студенти од Охрид, Струга, Кичево и од Македонски Брод. Свои презентации ќе имаат и владини институции, како и организации од невладиниот сектор.