Рускиот новинар Александар Шчетинин е пронајден мртов во својот стан во Киев, соопшти украинската полиција.

Како што се наведува во соопштението, Шчетинин е пронајден мртов на балконот од станот, со прострелна рана во главата, а се претпоставува дека смртта настапила во саботата вечер.

На местото на злосторството пронајден е пиштол со соодветни куршуми, а влезната врата била заклучена.

Полицијата би можела овој случај да го прогласи на самоубиство, со оглед на тоа дека е пронајден еден меил кој Шчетинин им го испратил на своите пријатели, а во кои пишува дека размислува за самоубиство.