Руски компјутерски експерт покажа начин за бришење на која било снимка од интернет-сервисот „Јутјуб“.

Демонстрацијата на Камил Хисматулин објавена на интернет, прикажува како во рок од 30 секунди се брише која било снимка откако ќе се ископира дел од нејзината интернет-адреса.

Хисматулин не ја злоупотребил хакерската интервенција, туку ја пријавил во „Гугл“, сопственикот на „Јутјуб“.

Компјутерскиот експерт на шега рекол дека бил во искушение да ги избрише музичките видеозаписи на пејачот Џастин Бибер.

Хисматулин изјави дека од „Гугл“ набргу одговориле на неговата порака и го наградиле со 5.000 долари.

Безбедносниот пропуст е поправен за неколку часа.