Американската живина од утре нема да може да се увезува во Русија, соопшти денеска Руската земјоделска служба за контрола.

Како што јавуваат руските медиуми, привремените рестрикции за американската живина и за преработки од месо не се последица на заладените руско-американски односи, туку на „штетните материи што се откриени во американските производи од месо од живина, како што е тетрациклинот.