Не гледам причина за продолжување на договорот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) со Романија, изјави романскиот министер за финансии. Според него, нема да се продолжи сегашниот договор, кој истекува кон крајот на септември следната година.

Валков вели дека нов договор со ММФ не е приоритет и дека Романија е доволно стабилна да се справи без да добива насоки.