„Мрзливиот Андреј Жерновски е ендемски вид од градоначалник. Тој со своето неработење успеа од општина Центар да направи периферна планинска општина која не може да се справи со снегот“, изјави денеска на прес-конференција Васко Робовалиев од ВМРО-ДПМНЕ.

Тој истакна дека додека граѓаните мака мачат со снегот, Жерновски ужива во зимската идила во луксузниот Боровец и демонстрира грижа за граѓаните на општина Центар на „Фејсбук“.

– Додека граѓаните од Центар го исмеваат скијајќи се, бордајќи и санкајќи се низ улиците на Центар, „дрвото“ од градоначалник престојува во луксузниот хотел „Рила“ во Боровец. Мораме да истакнеме дека седумдневен аранжман во хотел „Рила“ за четворица чини околу 1.400 евра, а дополнително четири билети за скијање за седум дена чинат 890 евра или, вкупно, зимувањето на мрзливиот Жерновски и на неговото семејство чини околу 2.500 евра. Замислете, Жерновски за само седум дена троши седум и пол просечни македонски плати – изјави Робовалиев.

Тој му порача на Жерновски да се врати во Скопје, да заборави на одморите и на зимувањата и да им ги исчисти улиците на граѓаните на општина Центар.