Група еврпарламентарци, предводени од Ричард Ховит, утре ќе дојдат во посета на Македонија.

Предвидено е Ховит во рамките на посетата да се сретне со лидерот на СДСМ, Зоран Заев.

По средбата, Ховит ќе одржи прес-конференција во седиштето на партијата.

Засега не се откриваат детали ниту, пак, за што конкретно ќе разговаараат и ќе соопштат на прес-конференцијата.

Посетата на европарламентарците доаѓа во пресрет на објавување на годишниот извештај за напредок на Македонија, но и во ситуација кога политичките партии сè уште не можат да се договорат за целосно имплементирање за Договорот од Пржино.