fbpx

РЕК Осломеј исклучен од мрежа, после еден месец непрекината работа

-

После еден месец непрекината работа, утрово од електроенергетскиот систем е исклучен РЕК Осломеј, информираат од Електрани на Македонија. Како што е наведено во соопштението, поволните временски услови и добрата кондиција во која се наоѓаат производствените капацитети на АД ЕСМ, особено РЕК Битола, овозможиле исклучување на РЕК Осломеј, за да се интервенира на неколку позиции во термоицентралата.

„Во следните неколку недели во РЕК Осломеј планирани се активности за санација на млинови, на кондензатор, издувни канали. Останува отворена и можноста за брзо ставање во функција на термоцентралата во зависност од потребите на електроенергетскиот систем на државата“, наведено е во соопштението.

Во меѓувреме, со работа продолжуваат сите останати капацитети на АД ЕСМ
со цел до крајот на грејната сезона да се обезбедат сите потребни количини на електрична енергија исклучиво од домашно производство.

МОН: Запишувањето вонредни ученици во медицинските училишта се става во мирување

Сите јавни средни училишта во државата кои имаат добиено верификација за изведување на настава од здравствена струка се известени дека запишувањето на вонредни ученици се става во мирување, почнувајќи...
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy paid course
download micromax firmware
Download WordPress Themes
udemy course download free