Избеган затвореник синоќа, околу 19 часот, со маска на главата влегол во менувачница во Велес за да ја ограби, но вработениот му се нафрлил и почнале да се борат.

Вработениот успеал да го истурка разбојникот низ влезната врата, каде што продолжиле да се борат. Се слушнале и истрели од автоматската пушка, а куршумите завршиле во ѕид и во паркиран автомобил.

Според првичните информации од терен, разбојникот се обидел и да бега. Граѓани кои биле случајно пред менувачницата, веднаш почнале да го бркаат разбојникот и по кратко време го фатиле и го совладале.

Во близина имало и полициски службеници, кои не биле на должност, кои, исто така, помогнале при фаќање на сторителот.
Моментално разбојникот е приведен во полициска станица, каде е почната постапка на расветлување на настанот.

Неофицијалните информации што стигнаа до медиумите укажуваат дека станува збор за познат разбојник, кој во моментов издржува затворска казна за исто кривично дело сторено пред една деценија во Скопје. Тој успеал да избега од затворот во Штип и бил баран од полицијата.