Маскиран разбојник, вооружен со пиштол, синоќа од автомат-клуб за игри на среќа во Скопје однел околу 182.000 денари или околу 3.000 евра, соопшти полицијата.

Според полициските информации, разбојникот околу 21.20 часот влегол во автомат-клубот, инаку подржница на гевгелиската фирма „Д Слотс“, им се заканил на вработените со пиштолот, а потоа зел еден од нив, го однел до работниот пулт и му наредил да ми даде парите од касите.

Полицијата засега нема осомничен за разбојништвото и работи на негово пронаоѓање.