Распишан конкурсот за стрип наградата „Лифт“

Фото: Темплум

Издавачката куќа Темплум по петти пат го распишува конкурсот за македонски стрип, „Лифт“.

Право да конкурираат за наградата имаат сите граѓани на Република Северна Македонија кои ќе испратат сопствени досега необјавувани авторски стрипови, до 16 табли (или страници).

„Почитувани автор(к)и, можете да ни испраќате и стрипови од една или две страници, но не повеќе од 16 страници. Стриповите треба да ни ги испраќате, скенирани, по електронска пошта, до 1 ноември 2022 година, на следнава адреса: [email protected] Ќе се потрудиме да организираме и изложба и објава во публикација на најдобро оценетите дела“, информираат од „Темплум“.

Наградниот фонд изнесува 500 евра, но во книги и стрипови. Фондот со свои изданија го обезбедија издавачките куќи „Темплум“ и „Бункер“. Во рамки на тоа, предвидени се три награди од 250, 150 и 100 евра.

Мејлови за контакт се: [email protected] и [email protected]Петтата стрип награда „Лифт“ е поддржана од Град Скопје.