Раководителот во секторот за човечки ресурси во Основниот суд Скопје 1, Горан Стаменковски, за кој вчера судот соопшти дека вербално и физички ја нападнал портпаролката, испрати демант до медиумите.

„Во мојата канцеларијата беше судијата Славјанка Јанковска и привилегираната портпаролка Паула. Вознемирен од сè што се случуваше тој ден, со повисок тон побарав од Паула да се потргне од местото каде што седеше, за да можам да си ги земам работите. Со неа, а ни со судијата Јанковска не разговарам подолго време, па ме збуни нејзината реакција, бидејќи ми се обрати дрско и провокативно. Јас сето тоа го игнорирав и си излегов од канцеларијата“, вели тој во демантот.

Во писмото до медиумите, исто така, се вели дека Стаменковски и неколку службаници потпишале укажување на претседателот Владимир Панчевски во врска со воспоставената норма за работа и незаконското распоредување на службениците.

„Претседателот на судот почна да ги повикува сите што го потпишаа укажувањето и да им се заканува дека уште ќе им ја зголемел нормата и оти ќе ги прател во одделот за прекршоци. Тоа резултираше со емотивни реакции на службениците, кои од неговиот кабинет излегуваа расплакани, вознемирени и револтирани“, наведува тој во дописот во медиумите.