Претставниците на политичките партии потписнички на Договорот од Пржино утре ќе се сретнат за да ги договорат законите и законските измени што во наредниот период треба  да бидат одобрени во Собранието.

Последниот договор што го постигнаа четирите партии се однесува на законски измени поврзани со медиумите, ингеренциите и мандатот на опозициските министри  во преодната влада, како и на законот за МВР.