претседавачот со Одборот за надворешни работи на Думата смета дека Србија нема наскоро да влезе во ЕУ дури и да воведе санкции кон Русија

Европска Унија, уценувајќи ја Србија, сака да постигне и таа да се приклучи кон санкциите против Русија, изјави претседавачот со Одборот за надворешни работи на Думата, Алексеј Пушков.

– ЕУ сака да постигне и Србија, која не е членка на ЕУ, да се приклучи кон санкциите. Србија ја уценуваат: „Србија или ќе се вклучи кон санкциите против Русија или нема да ве сметаме како држава која има шанси да пристапи кон ЕУ“ – рече Пушков.

Според Пушков, проблемот на Србија е што државата „нема во блиска иднина да влезе во ЕУ“.