Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празницитe, 1 јануари 2020 година (среда), Нова година е неработен ден за сите граѓани.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика, на граѓаните им ја честита Новата година.