Со извици „Правда за животните“, „Убијци“, Активистите за заштита на животните денеска со извици на „Правда за животните“, „Убијци“ протестираа и бараа надлежните органи да ги пронајдат лицата кои во изминатиот период трујат мачките и кучињата.

„Деновиве додека силеџии сеат страв, убиваат животни со отрови, се однесуваат како да никој не им може ништо, институциите ги игнорираат барањата за хуман и одговорен третман на животните и најстроги затворски казни за секој еден кој предизвикува јавна опасност, мачи и труе животни!“, велат активистите.

Тие на протестот побараа законска забрана за слободна продажба на отровите, казни за лицата кои ги напуштаат своите миленици, како и откривање на лицата кои во изминатиот период фрлаа отров и убиваа миленици.