Својот глас го даде и жирито составено од студенти на Факултетот за драмски уметности - Скопје

Од 3 до 6 ноември во кината „Милениум“ и „Фросина“ во Скопје се одржа петтото по ред издание на Фестивалот за планински филм – „Ехо“, на кој беа прикажани голем број странски, но и македонски филмови, кои ја опфаќаат тематиката на планинските спортови.

Стручното жири, во состав Влатко Галевски, Борјан Зафировски и Игор Анѓелков, наградија четири филма. Во категоријата долгометражен филм, награден е „Северно од сонцето“ (Nordfor Sola) во режија на Жорн Ранум и Инге Веге од Норвешка, за најдобар среднометражен филм е прогласен македонскиот филм „Кон врвот“, додека титулата најдобар краткометражен филм ја понесе филмот „Студено“(Cold) на Ансон Фогел. Покрај овие три филма, жирито одлучи да му додели специјална награда на режисерот Растислав Хатијар за филмот „Слепа доверба“ (Blind Trust).

Својот глас го даде и жирито составено од студенти на Факултетот за драмски уметности – Скопје во состав: Михаил Димитров, Марко Џамбазоски и Горјан Атанасов, за кои апсолутен победник беше филмот „Студено“.