Утре, во периодот од од 17 до 22 часот, на улицата Иљо Војвода бб, пред објектот на Македонски народен театар, ќе се воведе привремен сообраќаен режим, а дел од улицата ќе биде затворен за сообраќај, известуваат од Град Скопје.

Привремениот сообраќаен режим по улицата Иљо Војвода се воведува по повод 13 Ноември и поради активностите за одбележување на 70-годишнината од ослободувањето на нашиот град, што ќе се одвиваат во објектот на МНТ.

Градот Скопје апелира до сите учесници во сообраќајот да се придржуваат на привремениот режим и да ја почитуваат поставената патна сигнализација.