Дваесет и шестгодишна Србинка вчера напладне е приведена откако при пасошка контрола на аеродромот „Александар Велики“ во нејзниот рачен багаж се пронајдени два куршума со калибар 7,62 милиметра, соопшти полицијата.

Во разговор со надлежните, С.М., која живее во Бугарија, изјавила дека не знаела за куршумите и оти се сомнева дека некој намерно ѝ ги ставил во торбата.

Двете парчиња муниција се одземени, а на С.М. не ѝ е дозволен излез од Република Македонија.