Третиот кинески воз пристигна денеска во Македонија. Директорот на МЖ „Транспорт“, Никола Костов, рече дека тој ќе биде пуштен во употреба откако ќе му бидат направени сите техничко-безбедносни контроли.

До крајот на првата половина од оваа година во Македонија треба да пристигнат и другите три патнички возови. Четири ќе бидат на дизел-гориво, а два со електромотор.

Првиот патнички воз кој пристигна во Македонија веќе е пуштен на Коридорот 10, од Табановце до Гевгелија, а наскоро ќе биде пуштен за сообраќај кон Битола.

Костов вели дека возовите се безбедни за сообраќај по македонските пруги, а цената на билетите ќе остане непроменета.