Вчера, околу 19.15 часот, Л.М. од селото Бистрица, Битолско, пријавила дека при чистење визба, пронашла една рачна бомба и 16 парчиња куршуми, калибар 9 милиметри, со потекло од Втората светска војна.

Истите се подигнати и се предадени за понатамошна постапка.