Претседателот на Македонија и врховен командант на вооружените сили, Ѓорге Иванов, ги посети припадниците на Армијата на Република Македонија (АРМ), распоредени на јужната граница.

Претседателот Иванов, на припадниците на АРМ што ги извршуваат задачите, им ја честиташе Новата 2016 година, при што е предвидено со нив да има и заеднички ручек.