Времето денеска ќе биде претежно сончево и ветровито, со засилен северен ветер, кој на места ќе достигнува брзина и над 70 км/час.

Температурата во текот на денот ќе се движи од 25 до 33 Целзиусови степени.

Во Скопје времето ќе биде сончево, со повремено засилен северен ветер, а температурата ќе се движи од 14 до 28 Целзиусови степени.