Фото: Приватна аргива на Александра Џаџовска-Пандиловска

Утрово околу пет часот се случил пожар близина на некогашната фабрика „Комуна“ во Скопје, во близина на Топланата- Исток. Горел магацин со пластика, а небото над околните населби беше обвиено во облаци со густ црн чад.

Фото: Приватна архива на Александра Џаџовска-Пандиловска

Според информациите од Противпожарната бригада на Град Скопје, пожарот е веќе изгаснат, а интервенирале 20 пожарникари со девет возила.