Густ чад и помали пламени јазици, повторно се појавија попладнево над Охрид од источната страна, на местото на вчерашниот силен пожар на подножјето од планината Петрино.

Голема среќа е што немаше ветер, така што и покрај високата температура, пожарникарите можеа да им пријдат на пламените јазици.

Пожарникарите синоќа ја ставија стихијата под контрола, но очигледно не биле изгаснати сите жаришта.