Повеќе од 70 издавачи ќе се претстават на 27. по ред Саем на книгата, кој ќе се случува во „Метрополис арена“, на 3.000 квадратни метри, од 5 до 11 мај.

– Ова е саем кој го истакнува убавиот пишан збор. Саемот на книгата 2015 претставува жива збирка на многу дела, автори, литературни читања, стручна литература и на многу печатени страници на кои има и што да се прочита. Сите што се во потрага по каква било книга, посакуван наслов или литература, тоа ќе можат да го пронајдат токму овде, на Саемот на книгата, од 5 до 11 мај на Скопски саем – изјави комерцијалниот директор на Скопски саем, Валентина Димитрова.

Саемот на книгата е една од најзначајните културни манифестации, а на годинашниот ќе може да се најдат дела од домашни и од странски автори, современи и класични литературни дела, стручна и научна литература, белетристика, учебници и училишни прирачници, енциклопедии и дела од областа на културата и на уметноста.