Во октомври годинава, потрошени се вкупно 642.279 мегават-часови електрична енергија, 9,629 милиони кубни метри природен гас, 433.055 тони јаглен и 90.171 тон нафтени продукти, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

62,1 отсто од вкупно потрошената екелектрична енергија е од домашни извори, а 94,9 проценти од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на струја.