Стопанска комора на Северозападна Македонија (СКСЗМ) учествува на седмата конференција на меѓународни инвестиции „Сараево бизнис-форум“, која се одржува под мотото „Еден регион, една економија“.

На оваа конференција ќе се разговара за потенцијалот што го нуди овој регион, можноста за спојување пазари, како и за соработката со Кина.

Утре, пак, експерти од различни земји ќе предложат идеи и платформи за создавање заедничка стратегија за трговија, прозводство, развој на туризмот и др.

Претседателот на СКСЗМ, Неби Хоџа, за време на конференцијата ќе размени искуства од областа на земјоделството, енергетиката, градежништвото, туризмот и на образованието, како и за соработката со Кина и со Дубаи.

Овој форум е еден од најважните економски случувања во регионот.