Собранието на Република Македонија денеска ќе ја одржи 72 седница на која пратениците ќе поставуваат прашања.

Собранието вчера по скратена постапка ги донесе Законот за задолжително капитално финансирано пензиско осигурување, Законот за пензиско и инвалидско осигурување и Законот за лековите и медицинските средства.

Претседателот на Собранието Талат Џафери потоа ја прекина 77. седница, а продолжението го најави за в петок.

Во петок на 73 седница свое обраќање ќе има претседателот на државата Ѓорге Иванов.