Сообраќајната полиција денеска од 16 часот ќе воведе посебен сообраќаен режим во Скопје поради меѓународниот фудбалски натпревар помеѓу репрезентациите на Македонија и на Израел. Натпреварот треба да почне во 20.45 часот на Националната арена „Филип Втори Македонски“, во рамки на квалификациите за Европско првенство во фудбал.

СВР- Скопје информира дека од 16 часот ќе биде затворен за сообраќај дел од улицата Аминта Трети и тоа на потегот од крстосницата со улицата Јордан Хаџи-Константинов Џинот, па сè до фудбалскиот стадион, при што кон стадионот ќе се пропуштаат само возила со посебни пропусници.

Во попладневните часови, сообраќајната полиција ќе ги расчистува и дислоцира затекнатите возила на сообраќајниците и на паркиралиштата околу стадионот.

Во периодот по 17 часот, ќе се ограничи приодот на возилата уште од булеварот Илинден.