Сообраќајната полиција ќе преземе посебни мерки за безбедно и непречено одвивање на сообраќајот поради верскиот празник Задушница во текот на утрешниот ден (21.02) петок, како и во деновите од викендот (22 и 23.02), сабота и недела во периодот од 06 до 16 часот на гробиштата во Бутел, Камник и Ѓорче Петров, каде се очекува зголемен интензитет на сообраќајот.

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека сообраќајот ќе се одвива во една насока (кружно), односно сите возила ќе се упатуваат по ул.Александар Урдаревски, во продолжение по локален пат за с.Мирковци до влезот за гробиштата, потоа на ул. Боца Иванова и излегување од ул.Боца Иванова кон ул.Александар Урдаревски.

По потреба, сообраќајот ќе биде пренасочен и на гробиштата Ѓорче Петров  по ул.Црногорска, а на гробиштата Камник по ул.Јужноморавски бригади и ул.Роман Каскалиевиќ.

Од МВР апелираат до сите граѓани учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи и наредбите на униформираните полициски службеници, како и сообраќајната регулатива за променетиот режим на сообраќај.